05-01-2014, 00:34
Przeczytaj uważnie całą dyskusję bo tracę czas.
Seweryn1974 napisał(a):To są dwa różne tematytylko razem prowadzimy dyskusje
chyba to nie problem
Seweryn1974 napisał(a):To są dwa różne tematyCzytałam całą dyskusję. Jestem zdania, że zyski i straty jak najbardziej wcielają się w konstrukcję rzeczywistości, czy tego chcesz, czy nie. Nie neguję Twojego rozumowania, ale to nie znaczy, że jest ono jedynym słusznym![]()
Ja nie mówią tutaj o robieniu kasy, tylko o konstrukcji rzeczywistości. Boże, jak można tak mieszać zagadnienia, kto co robi dla kasy to jest inna sprawa, haha.

Seweryn1974 napisał(a):
Alex co tam w temacie przyciągania?
Seweryn1974 napisał(a):
ty jesteś odtrutką na ignorancję
Seweryn1974 napisał(a):A to trzeba się czepiać? Można od siebie napisać
nie czepiać się tylko się zaczepić

Mystic napisał(a):Każdy nam sprzedaje pomysł co jest tam , może dla własnego dobrobytu
Sephinroth napisał(a):Pewnie, że zysk nie neguje teorii, ale często też jej nie uszlachetnia. Wszystko jest kwestią racjonalnych argumentów, które moim zdaniem nie powinny być mieszane z przekonaniami danej jednostki. Ciężko wtedy zachować merytorykę.
Tematem wątku jest potęga podświadomości. Poza tym chyba się nie zrozumieliśmy. Pisząc, że zysk ani nie dodaje teorii walorów, ani jej nie ujmuje, miałam na myśli, że biorąc pod lupę jakąkolwiek teorię, warto się zastanowić, czy nie jest to sztuczny, bezwartościowy twór, dla czyichś zysków powstały.
chyba nadal się nie rozumiemy.
niestety jak ktoś jest nierozgarnięty i chce żyć z zachowaniem wszystkich cnót na ziemi to niestety... ale... jest skazany na niebyt w tym świecie i zapomnienie az do swojego żywota, ale... jest szansa że zyska na tamtym świecie- bo nie licza sie skarby gromadzone na ziemi za życia... lecz tam w niebie