Cytat:Nie możemy przy liczbie karmicznej pracy liczyć na ciepłą posadkę do końca życia, np. na stanowisku państwowym. Karma pracy zmusza nas do zaczynania ciągle od początku, co oznacza częste przekwalifikowania zawodowe, uczenia się od podstaw na nowo.
nie nie nie wyglada to, aż tak zle ze przez całe swoje zycie ciagle zmieniamy pracę i uczymy się od nowa .
Ja mam takze karmiczną pracy i to z Drogi zycia i zmieniłam tylko raz pracę , a w obecnej i to jest panstwowa pracuję już 29 lat.
Cytat:Wskazuje na to, ze wszystko co chcemy osiagnac będzie tylko naszym udzialem
Tak z tym sie zgodzę , ze człowiek do swoich sukcesów z tą liczbą dochodzi powoli i dzięki cierpliwosci i wytrwałosci .
Na ogół powiedziałabym , ze nie chodzi tu tylko o zmiany w swerze fizycznej materialnej , ale równiez zmiany wewnętrzne jakie dkonują sie w człowieku podczas procesu zyciowego i jego zmian.Liczba 13 to liczba transformacji , a w Tarocie to karta Smierci czyli w naszym zyciu przytrafiają sie nam zmiany , ale mogą to byc równiez zmiany uczuciowe , rozpady , rozwody , a dlaczego ? poniewaz czlowiek posiadający tę liczbę moze zbyt przekładac wszystko na sprawy materialne . Mogą byc dla takiego człowieka dobra materialne wazniejsze od uczuc .
Gromadząc te dobra i wymagając takze tych dóbr od partnera , zaniedbuje sprawy uczuciowe co doprowadza czesto do rozstań.
To oczywiście zalezy od innych liczb w piramidzie , gdyz inaczej bedzie sie to przekładało , gdy ktos ma tę liczbę w cyklu , czy punkcie zwrotnym tylko , a inaczej , gdy ma z Drogi zycia czyli jest 4/13- wtedy dla takiego człowieka sprawy materialne i poczucie bezpieczenstwa jest bardzo wazne i czowiek ten ciągle bedzie poszukiwał innych dróg, zródeł w celach zarobkowych np : moze miec pracę i drugą na pół etatu , moze miec pracę stałą i inne jeszcze zródła dochodu , przewaznie tacy ludzie oprócz pracy wykonują jeszcze cos dodatkowo .Dlatego , ze jest to 1- człowiek
3- twórczo zmagajacy się z 4- materią.Czyli człowiek taki nie siedzi i nie rozpacza tylko poszukuje , dodatkowych zródeł.Jest przy tym pracowity i wytrwały , ale nie sa to sukcesy i kokosy.