07-01-2011, 02:49
Eremit napisał(a):Nie do ciebiepoleciałaś na skróty, przecież jest cytat
![]()
Ogólnie pisałem i do Fairy...

Eremit napisał(a):Nie do ciebiepoleciałaś na skróty, przecież jest cytat
![]()
Eremit napisał(a):Nie do ciebieDziękuję za odpowiedź.poleciałaś na skróty, przecież jest cytat
![]()
Gośka napisał(a):Według mnie sposób działania Tarota nie jest do końca wytłumaczalny. Jeśli ktoś chce losować karty to niech losuje, a jeśli woli odkrywać po kolei to niech odkrywa. Ja np. nie do końca rozumiem działanie radia, a jednak radio u mnie w domu działaTo chyba oczywiste, że sposób działania Tarota nie jest do końca wytłumaczalny, nic nie szkodzi jednak podejmować takie próby i próbować postawić sensowną hipotezę.
Eremit napisał(a):Ze stosu kart kolejno ciągnięte, to raczej bardzo trudno wytasować tak, żeby pasowały do pytania i rozkładu. Ja wiem, nawet w telewizji tak robią, nie obchodzi mnie to! Takie ciągnięcie nie da się wytłumaczyć w żaden sensowny sposób.
Eremit napisał(a):Nie pisałem że wyciaganie kolejno ze stosu jest nieprawidłowe, czy jakieś gorsze.No według mnie pisałeś
Eremit napisał(a):Jest jednak pewien zakres swobody, by dostosować odbiór kart do swojej częstotliwościU każdej osoby ten zakres jest inny. Jedna osoba wykona tylko te czynności, które są sensowne i logiczne, druga pozwoli magii działać i odczyta wróżbę nawet z karty, która podczas tasowania wypadła z talii. Kwestia osobistych preferencji.
goya napisał(a):Było już trochę w innych wątkach, choćby - tutaj :
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://dobrytarot.pl/viewtopic.php?f=6&t=96">viewtopic.php?f=6&t=96</a><!-- l -->
MrS napisał(a):W niektórych poradnikach natykam się na to, że w jakim kolorze powinna być szkatułka czy woreczek. Zazwyczaj to kolory czarny lub biały. U mnie dominuje biel.
MrS napisał(a):Jak widzę to jest indywidualna sprawajak i wszystko co wymyslil czlowiek