06-03-2011, 16:30
Zagadka napisał(a):Miruś, pięknie to wszystko opisałaś, ale w ramach nauki chciałabym trochę podpytać, jak to odczytujecie.
Weźmy ten fragment. Na podstawie jakich kart wysnuwa się takie wnioski?
Mysle ,ze ,ze różnie bywało w Twoim domu rodzinnym - tu, jak sądzę zaznacza się działanie Koła Fortuny
Wydawać by się mogło ,ze dom solidny i bezpieczny - tu nie wiem, z której karty
ze rodzice lub opiekunowie ,bardzo silni ,stateczni z zasadami - tu nie wiem
potrafili pokazac ,otworzyć Cie na "swiat ",,ale chyba nie do końca - tu nie wiem
gdyż brak ich fizycznie przy Tobie - tu nie wiem
Ty jako dziecko raczej spokojnie znosiłaś tę zmiennosc i szybko potrafiłaś przystosowac się do nowych sytuacji .Chyba nie mialas wyjścia - Koło Fortuny
Zagadko!
Strasznie trudno mi jest to wytłumaczyć .Patrze na portret i mam takie skojarzenia ,To jest taki błysk.Tak jak z ta mysza.Zobaczyłam ja fizycznie i to biała

X XI IV
XXI XV
XIV
Skąd wiemy ,ze nie ma przy niej rodziców ,otoz brak ich na 1 i 2 pozycji .Nie ma tam II III IV ,Na pierwszych jest X XI.Pierwsza pozycja to dzieciństwo i młodość,Na trzeciej jest IV Obok sa karty XXI XV XI X stąd moje skojarzenia ,że silni XI,stateczni ,z zasadami ,bezpieczny IV potrafili otworzyć na Swiat XXI ,ale nie do konca XV
Zapewne Rani i Gosia wytłumaczyły by to lepiej one sa specjalistami od portretu.Ja jestem początkującą wiedźmą i się dopiero uczę , ciesze się ,że mogę robić portrety ,bo w ten sposób nabieram doświadczeni.Nie ukrywam,ze sprawia mi ogromnął radość trafność mojej interpretacji.