02-02-2026, 19:05
(21-11-2025, 02:42)Hazar napisał(a): Witaj BlueWitaj Hazar,
Pytania: Możesz sprawdzić czy poprawi sie w mojej pracy i dostane to wsparcie.
Paź Monet - Wsparcie powinnaś dostać, niewielkie ale takie że główkę podniesiesz do góry.
Ciesz się każdym przejawem dobrej woli, bo pokazuję się że świeżakom nie idzie się na rękę.
Złożyłam swoja aplikacje o prace do domu opieki, mam tam znajoma ze starej pracy która jest jednym z managerow, czy dadzą mi prace tam?
Paź Buław - Coś zaproponują, ale to mogą być obiecanki, lub co najwyżej staż. Aczkolwiek jeśli do tego dojdzie to przyjmuj co dają, zabłyśniesz.
Jeśli cię zapamiętają to być może przełoży się to z dorywczej na stałą.
Bądź dobrej myśli
Wszystkiego dobrego Hazar
Mogę zweryfikować, to prawda zgadza sie ciezko jest swiezaka na moim oddziale, tylko ja jestem swiezakiem, przyszła dziewczyna po studiach jak ja i szybko odeszła. Reszta to osoby z innych oddziałów które przychodzą na chwile bo muszą. Otrzymałam pomoc, wsparcie, pomogli mi głowę podniosłam. Jednak decyzje podjęłam ze odchodzę w kwietniu, nawet miałam rozmowę z managerka na ten temat, i zgadza sie z moja decyzja. Mam 2 miesiace wypowiedzenia.
Dziś wkacu ruszyło z ta praca w domu opieki, duzo jest obiecanek, duzo mowia, obiecuja, troche to juz meczoce, bo chcialabym konkrety. Wstępny kontrakt dali mi w grudniu. Dziś miałam powitanie i taka wstepna induction. Troche dziwnie bylo bo tylko ja sie pojawilam. Jest tez takie zamieszanie z komunikacja, duzo musze sie prosic. Biorę co dają, chociaż nie wiem czy podołam i jak to dalej będzie. Chociaż dobrze placa, nawet sie okazało ze więcej niż widelki placowe mowia. Chcę spróbować. Mowia ze moze dadza mi kontrakt na zastępstwo za inna pielęgniarkę od kwietnia bo idzie na macierzyński, jestem ciekawa co to bedzie, i jak mi sie tam bedzie pracowac. Pomaga mi stara znajoma bo jest tam na wyższym stanowisku, znamy sie z domu opieki gdzie kiedyś pracowałam jako opiekunka. Ten dom opieki wydaje sie idealny, no ale sama musze sie przekonać jak bedzie w środku gdy tam zaczne pracowac. Plusem jest to ze jest blisko od mojego domu, pieszo przez park moge isc i pomyśleć po drodze.
Myślisz ze ten dom opieki bedzie miejscem gdzie zostanę na dłużej? Chciałabym znalezc swoje miejsce, a nie skakać z pracy do pracy jak z kwiatka na kwiatek. Jeśli to nie problem Hazar, to prosze o wskazówkę, rade.
Dziękuję Blue 😊