15-06-2025, 00:05
https://spiritofsapphire.co.uk/wp-conten...24x683.jpg
Wprowadzenie do Calcite Lemon
Calcite Lemon to stosunkowo nowy rodzaj kalcytu, odkryty w Pakistanie.
Od momentu odkrycia zarówno uzdrowiciele, jak i naukowcy próbują rozszyfrować jej znaczenie, właściwości i zastosowania.
Jako że jest to nowy kamień, nie jest tak powszechnie dostępny na rynku, jak inne, bardziej popularne kryształy i kamienie, udało mi się jednak znaleźć mój piękny kawałek na Etsy.
Jednak wraz z rozwojem pracy z nim uzdrowicieli kryształowych, takich jak ja, wiele jego zastosowań i właściwości wyszło na jaw.
Przyjrzyjmy się poniżej niektórym właściwościom i zastosowaniom Calcite Lemon
Właściwości Calcite Lemon
Aby zrozumieć znaczenie i zastosowania Calcite Lemon, musimy najpierw zbadać jego właściwości. To daje nam ogólny obraz tego kamienia i rodzaju energii, jaką niesie.
Kolor
Kalcyt cytrynowy dostępny jest w kilku różnych odcieniach żółci, w tym w kolorze bardziej złotym.
Te różne odcienie wynikają z domieszek Żelaza zawartych w kamieniach Calcite Lemon
Ze względu na kolor często można go pomylić z Żółtym Kalcytem, dlatego należy dokładnie poznać różnice i wiedzieć, jaki kamień się kupuje.
Skład chemiczny
Podobnie jak inne rodzaje Kalcytu , Lalcyt Cytrynowy składa się z Węglanu Wapnia.
Oznacza to, że Kalcyt Cytrynowy może być łatwo dostępnym kamieniem, gdyż Węglan Wapnia jest łatwo dostępny w wielu częściach świata.
Kalcyt Cytrynowy jest miękkim kryształem, dlatego należy zachować ostrożność podczas jego czyszczenia i ładowania .
Dostępność
Calcite Lemon dostępny jest w Czechach, Pakistanie, Słowacji, Rumunii, Belgii, Brazylii, USA i niektórych innych krajach.
Powiązane czakry
Jedną z pierwszych rzeczy, jakie uzdrowiciele kryształowi, tacy jak ja, odkryli w tym kamieniu, jest jego niesamowity wpływ na czakrę splotu słonecznego – podobnie jak Żółty Kalcyt .
Uwielbiam medytować z tym kamieniem na splocie słonecznym – idealnie usuwa blokady w tej przestrzeni energetycznej.
Gorąco polecam pracę z Kalcytem Cytrynowym w połączeniu ze splotem słonecznym, jeśli chcesz rozwiązać problemy związane z pewnością siebie, silną wolą, mocą osobistą, poczuciem własnej wartości i tak dalej.
https://spiritofsapphire.co.uk/a-guide-t...-and-uses/