07-08-2015, 06:58
Krem z zielonego groszku
- 200 g mrożonego zielonego groszku
- 100 g mrożonej włoszczyzny
- 1/2 średniej cebuli
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 szklanka wody
- Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
- Sos sojowy
Na łyżeczce oliwy zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać groszek, włoszczyznę i zalać wodą. Gotować aż warzywa zmiękną, następnie zmiksować zupę na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Na talerzu dodać łyżkę jogurtu naturalnego do zabielenia.
- 200 g mrożonego zielonego groszku
- 100 g mrożonej włoszczyzny
- 1/2 średniej cebuli
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 szklanka wody
- Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
- Sos sojowy
Na łyżeczce oliwy zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać groszek, włoszczyznę i zalać wodą. Gotować aż warzywa zmiękną, następnie zmiksować zupę na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Na talerzu dodać łyżkę jogurtu naturalnego do zabielenia.
