Liczba postów: 5.887
Liczba wątków: 64
Reputacja:
5.494
Znak Zodiaku: Lew ♌
Nie wiem jakie jest zdanie innych, każdy może inaczej to widzieć... i nie wiem na jakiej pozycji miałaby być ta karta... tak czy siak dla mnie Umiarkowanie jest kartą łagodzącą wyrazistość emocji i wszelkie nagłe reakcje - więc płacz mi do niej nie pasuje.
Liczba postów: 5.231
Liczba wątków: 225
Reputacja:
3.054
Każdy ma swoje doświadczenia z kartami i zachęcam do robienia codziennych notatek, dlatego karty są tak fascynujące. Nie skreślałabym płaczu definitywnie ze względu na obecnośc wody w tej karcie. Karta może pokazywac stan przejściowy, kiedy próbujemy wejsć z jednego stanu w drugi, więc hsiteryczny płacz- nie, ale łkanie,które za chwilę przechodzi w stan spokoju -tak..
Liczba postów: 5.887
Liczba wątków: 64
Reputacja:
5.494
Znak Zodiaku: Lew ♌
Ale to jednak Wielkie Arkanum...
Liczba postów: 2.055
Liczba wątków: 29
Reputacja:
1.477
Znak Zodiaku: Wodnik ♒
Dla mnie karta XIV Umiarkowanie to równowaga w pozycji prostej bądź jej brak, w pozycji odwróconej- w dużym uproszczeniu. Oczywiście płacz może być efektem braku równowagi, jednak nigdy w tej karcie nie widziałam łez.
Liczba postów: 596
Liczba wątków: 37
Reputacja:
1.010
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
Czy Umiarkowanie jest kartą kontaktu dla Was?
Np jeżeli pytamy Czy osoba x odezwie się w tym tygodniu ( załóżmy taki czas, )
Jak dla mnie raczej słaba na kontakt. Ewentualnie mówi że nie ze trzeba będzie poczekać na ów kontakt.
Nie mam z tą kartą doświadczen.
Ewentualnie kontakt taki lajtowy spokojny raz na jakiś czas tak to czuje bynajmniej..czas pokaże
Liczba postów: 883
Liczba wątków: 23
Reputacja:
3.742
Przy pytaniach o kontakt ta karta mówi, jak dla mnie, żeby podejść do sprawy na spokojnie i nie spodziewać się za wiele, tj. nie oczekiwać, że ten kontakt nastąpi szybko. To takie wychładzające "take it easy". Mnie często pokazuje opóźnienia: coś przyjdzie, ale trzeba na to poczekać. Jeśli chodzi o kontakt z nową osobą, nie wróży najlepiej, ale może też zapowiadać, że choć szału nie będzie, zwłaszcza na początku, to później znajomość się rozkręci i będzie długoterminowa i stabilna.