Nastku, wyciągnęłam takie karty:
Król Mieczy, 10 buław, Królowa Mieczy. Ale odsłoniła mi się także 2 pucharów tuż po tej ostatniej karcie i pomyślałam, że to rada dla Ciebie chciała mi się pokazać.
Będzie dużo analizowania. Myślenia, zastanawiania się, dyskutowania i... radzenia się. Odebrałam te dwie mieczowe karty jako osoby, z którymi będziesz się w jakiś sposób konsultował. Odczujesz zmęczenie, przygnębienie, wręcz przytłoczenie - coś Ci wyraźnie będzie ciążyć. Pomyślałam też, że z jakimś problemem będziesz krążył od przysłowiowego Annasza do Kajfasza - żeby wysłuchać różnych opinii, rozważyć je. Może być też tak, że od swoich problemów będziesz uciekał w czytanie, dyskutowanie, pisanie, by zająć głowę czymś innym. Ta ostatnia karta (2 kielichów), która sama się odsłoniła to rada, którą odczytuję:
Na Twoje nie najlepsze samopoczucie (głównie psychiczne) najlepszym lekarstwem będzie przyjaciel/przyjaciółka - możliwość szczerej rozmowy, wygadania się komuś bliskiemu. Albo karty zachęcają Cię, byś nie przegapił jakieś szansy na uczucie i pozwolił mu zakiełkować... mimo wszystko