Miód Rzepakowy
#1

   
Miód Rzepakowy
Miód pszczeli Rzepakowy pochodzi z nektaru kwiatów tej rośliny, uprawianej na ekologicznie czystych polach woj. podkarpackiego.
Smak i zapach
Pozyskiwany przez pszczoły z naturalnych składników, tworzy kompozycję jasnych barw
- od białej po kremową.
Zapach miodu przypomina o jego pochodzeniu, jest w nim wyraźnie wyczuwalny aromat kwiatów rzepaku.
W smaku bardzo słodki.
Krystalizacja
Krystalizuje się bardzo szybko, po krystalizacji ma konsystencję mazistą i drobnoziarnistą.
Właściwości
Jest doskonałym dodatkiem do porannych i wieczornych posiłków.
Posiada unikalną kompozycję składników biologicznie czynnych oraz olejków eterycznych co nadaje mu wyjątkowych cech leczniczych.
Zawiera dużą dawkę glukozy i aminokwasów, przez co posiada duże wartości odżywcze.    
Podaje się go osobom wymagającym nagłego wzmocnienia.
Miody rzepakowe zalicza się do miodów o najdelikatniejszych walorach dietetycznych.
Jest zalecany i stosowany między innymi przy schorzeniach żołądka, dwunastnicy, wątroby, serca, nerek i dróg moczowych

Ze względu na obsiewanie dużych obszarów rzepakiem (szczególnie ozimym) można stosunkowo łatwo otrzymać miód rzepakowy.
Polecany dla osób cierpiących na choroby sercowe.
Serce jako mięsień pracuje bez przerwy, a najlepszą odżywką dla mięśni jest glukoza, którą właśnie zawiera miód rzepakowy.
Ponieważ miód rzepakowy składa się głównie z cukrów prostych, z przewagą glukozy, jest łatwo przyswajalny przez wątrobę, a tym samym zwiększa jej możliwości detoksykacyjne (oczyszczające).
Miód rzepakowy tworzy kompozycję jasnych barw - od białej po kremową.
Zapach miodu przypomina o jego pochodzeniu, jest w nim wyraźnie wyczuwalny aromat kwiatów rzepaku.
W smaku jest bardzo słodki.

[Obrazek: attachment.php?aid=69226]
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości