06-07-2016, 13:48
Ostatnio na forum pojawiło się kilka postów w tematach Tarot w teorii/Tarot ogólnie, dotyczących wątpliwości i pytań, co mogła dana karta oznaczać. Nie chcę ingerować w same dyskusje – w końcu po to jest forum, aby wymieniać swoje wrażenia czy spostrzeżenia, chciałam jednak przypomnieć, zwłaszcza nowym użytkownikom, że w działach teoretycznych, które mają charakter informacyjny, piszemy to, co wiemy o konkretnych kartach – nie to, czego nie wiemy 
Czyli wątpliwości typu, co dana karta mogła w określonym rozkładzie oznaczać najlepiej umieszczać w dziale albo Tarot – dyskusje i porady (zwłaszcza, jeżeli wątpliwości mają taki lub podobny charakter: Co karta X może oznaczać? czy zdarzyło wam się, że oznaczała to lub tamto itd...), albo w Dziale z naszymi wróżbami, gdzie piszemy cały rozkład i własną próbę interpretacji.
Tego typu dyskusje, sugestie, podpowiedzi są bardzo wartościowe, ale lepiej byłoby je prowadzić obok tematów, w których zamieszczamy znane nam, sprawdzone znaczenia

Czyli wątpliwości typu, co dana karta mogła w określonym rozkładzie oznaczać najlepiej umieszczać w dziale albo Tarot – dyskusje i porady (zwłaszcza, jeżeli wątpliwości mają taki lub podobny charakter: Co karta X może oznaczać? czy zdarzyło wam się, że oznaczała to lub tamto itd...), albo w Dziale z naszymi wróżbami, gdzie piszemy cały rozkład i własną próbę interpretacji.
Tego typu dyskusje, sugestie, podpowiedzi są bardzo wartościowe, ale lepiej byłoby je prowadzić obok tematów, w których zamieszczamy znane nam, sprawdzone znaczenia

Chodziło mi o Tarot w teorii/Znaczenie kart Tarota, nie Tarot ogólnie...
Oczywiście, niemożliwość techniczna
...owszem zauważyłam, że kiedy najedzie się kursorem na "Tarot ogólnie" pokazuje się napis "historia, literatura, ciekawe spostrzeżenia". Ale żeby coś tam było napisane poniżej inną czcionką poza tytułami subforów, to faktycznie nie zauważyłam.