16-12-2011, 14:19
W jakim czasie moge nauczyc sie wrozyc z kart klasycznych? od czego zacząć? jak łaczyc ze soba karty i je czytać? czy kazdy moze sie nuczyc wróżyć? Pomoze ktos?
Zaczniesz zauważać i "czuć" że dana karta oznacza to, a taka tamto.
Magdalena77 napisał(a):Podepnę się po temat. Ja tez zaczynam zabawę z kartami klasycznymi i w związku z tym mam serię pytań.Może być normalna talia, byle nie używana do gier, najlepiej nowa. Wróżyć najwygodniej od siódemek. Co do rozpiski to polecam świetną książkę:
- czy mogę użyć normalną talię kart klasycznych, czy też muszę je kupić w specjalnym sklepie
- czy wrózymy z całej talii, czy od 7 do Asa
- czy któraś z osób dysponuje dobrą rozpiską ( czyli co dana karta symbolizuje)
Proszę o wskazówki
Cytat:Moim zdaniem albo karty przemawiają albo nie...W dalszym ciągu nie bardzo rozumiem jak to się dzieje... ale to miło jeśli dobra wróżba stanie się oczywistym życiem.Karty można potraktować jako katalizator, który uruchamia pewne procesy, których nie rozumiemy.
Już szukałam wielokrotnie.. a właściwie jeszcze będąc w Polsce odwiedzałam antykwariaty.. nie natrafiłam na żaden ślad...znajdywałam inne fajne nowe wydania.. ale to nie to...Poszukuję w dalszym ciągu.. dam znać jak tylko dopadnę a rozpoznam ją po wprowadzającym liście gdzie autorka opisuje historię jej ciotecznej babcj... nazwa mogła brzmieć kabała eventualnie wróżby ciotecznej babci...
Pozdrawiam Ruda LIlu,,,,Z Irlandii do Szkocji niedaleko....jak coś znajdę.. pierwsza się o tym dowiesz
Tarofides napisał(a):Cytat:Moim zdaniem albo karty przemawiają albo nie...W dalszym ciągu nie bardzo rozumiem jak to się dzieje... ale to miło jeśli dobra wróżba stanie się oczywistym życiem.Karty można potraktować jako katalizator, który uruchamia pewne procesy, których nie rozumiemy.
PS. Postaraj sie robic jakieś akapity (odstępy między wierszami) bo taki zbity tekst ciężko się czyta.
się poprawię i tego byka ort też żałuje
Jeszce się gubię i dziękuje za prowadzenie mnie ... bo zanim poznam tajniki blogu...a uczestniczę po raz pierwszy..to minie trochę czasu...Dzięki Stokrotne za czujną opiekę
Pozdrawiam
Cytat:Liczba dostępnych egzemplarzy: 2
Egzemplarze dostępne w: BIBL. JAGIELLOŃSKA, BJ - Egz. archiwalny
Tytuł Kabała ciotecznej babki : [samouczek wróżki].
Adres wydawniczy Gdańsk : Phantom Press International, 1994.
Cytat:2 Zaznacz, jeśli chcesz zachować opis w Schowku
Zamówienie egzemplarza Zamawianie elektroniczne nieaktywne.
Lokalizacja BIBL. JAGIELLOŃSKA
Sygnatura B 100435 I
Kategoria egzemplarza 001 wypożyczany standardowo
Status udostępniania Dostępny
uczę... Dzieki
Pozdrawiam