12-11-2011, 13:35
Hej
, pomożecie /? . mam problem nie wiem jak jest dobrze rozkładać karty ,a mianowicie chodzi mi o to ,że najpierw je tasowałam przekładałam na trzy stosiki ,a potem do siebie składałam i brałam trzy karty z brzegu .. próbowałam też w wachlarz ,ale mi wypada z rąk .. macie jakieś dobre wskazówki ..
, pomożecie /? . mam problem nie wiem jak jest dobrze rozkładać karty ,a mianowicie chodzi mi o to ,że najpierw je tasowałam przekładałam na trzy stosiki ,a potem do siebie składałam i brałam trzy karty z brzegu .. próbowałam też w wachlarz ,ale mi wypada z rąk .. macie jakieś dobre wskazówki ..

Po prostu rozsuń karty i wybieraj ze środka, ciągnięcie kolejnych z wierzchu mnie nie przekonuje.
), ale i najszybciej można tak wymieszać karty. Martwiło mnie jednak, że w ten sposób szybko zniszczą mi się karty, wybrałam więc ostatecznie najszybszy i najdelikatniejszy dla talii sposób - po prostu mieszam karty na stole. Wcześniej składałam je potem razem, rozjeżdżałam w rządek i z niego losowałam, pewnego jednak razu, gdy wróżyłam siostrze i mieszałam karty na stoliku, powiedziała "ja to bym najchętniej ciągnęła z takiego chaosu". Przemówiło to do mnie i od tego czasu "ciągnę z chaosu"