09-01-2014, 22:48
To jest typowo buddyjski sposób: przestań myśleć i wszystko zniknie...ale to nie jest takie proste. Nie uznawanie karmy to nie uznawanie boskich mocy.
ale buddyści również wyznają karmę. tylko siedząc zamkniętym w aśramie i nic nie robiąc nie pracujemy nad nią, więc można by uznać, że dla nich jej nie ma (tzn, nie mają czego przepracowywać) i niby są bliżej powrotu do Źródła od innych. takie zamknięte koło.
Seweryn1974 napisał(a):To jest typowo buddyjski sposób: przestań myśleć i wszystko zniknie...ale to nie jest takie proste. Nie uznawanie karmy to nie uznawanie boskich mocy.

Seweryn1974 napisał(a):Ale w rzeczy samej, to czy karma nas determinuje to podstawowy temat, bo jeśli tak... czemu żadna teoria tego nie wyjaśnia, przecież karma to kara.a po co
jesteśmy zły .
Sophia napisał(a):mi się wydaje, że człowiek nie jest z natury zły. gdzieś czytałam teorię, że zło zostało stworzone
a możesz mi pokaz cichą spokojną naturę na naszej planicie ?
no to pech
jak połączyć go z informacjami o kryształowych dzieciach i dzieciach indygo, to wszystko nabiera zupełnie innego wydźwięku
tych drugich raczej nie ma na forum
Sophia napisał(a):http://joyfulcocreation.wordpress.com/20.../#more-162Mozę fajnie pisze, pierwsze zdania odczytałem na razie brak czasu ,
jak przeczytasz to daj znać jak to się odnosi do Zen
bo może się okazać, że ma wbrew pozorom trochę wspólnego
Sophia napisał(a):no fajnie fajnieale mi nie pod rodzie , ja idę w innym kierunku
ja wiem gdzie exit .
Chyba w 2016 powiedzą ze społeczeństwo przespało szanse na 4 wymiar
no chyba, że tam NIC nie ma
Sophia napisał(a):no chyba, że tam NIC nie maOgólnie to prawo przyciąganie , jak uważasz ze tam nic nie ma to nie biedzi
w co wierzysz to dostaniesz , nie licz na prawdę

Polskie rozkradli , a gdzie są te Indygo
ale na pewno nie piekło
Sophia napisał(a):inne rasy tu ochoczo nie przybywają bo burdello mamy na kółkach, do tego krzywych
pewnie i innych obawiazuja te samie zasady