To ja tak szybcuitko
1.Od kobiety w wiek 40-50 lat,siostra przyjaciółka,siostra zakonna,no chyba że córka (włosy,jasny brąz,ciemny błąd,odcienie rudego,kolor ocz stawiałabym na jasne....zielone,szary ,błękit...,osoba bardzo ciepła,wrażliwa,oddana...niemniej jednak broniąca swoich racji,poglądów ze względu na swój stan bycia...możliwy drugi człowiek-mężczyzna...lecz nie do końca jestem pewna...nie wiem dla czego patrząc na niego widzę księdza
...ale nie jestem pewna
2.okoliczność mogła wiązać się ze świętem religijnym,może pielgrzymka,droga krzyżowa.Widzę tu bardzo dobrego człowieka równie ciepłego,wrażliwego stojącego wyżej w hierarchii,bije od niego dobroć,raczej rodzaj flegmatyka.Mnóstwo emocji uczuć,coś na kształt odkupowania win za krzywdę ból,cierpienie...Jan Paweł II?!Na pamiątkę jakiejś rocznicy lub upamiętniającą wydarzenie.
3.widzę krzyż(wisielec skrzyżowane nogi),Jezusa na krzyżu...ruch został wstrzymany(Życie?,uch fizyczny)...i zwycięstwo kosztem kogoś,kogoś kto kochał,cierpiał płakał...Widzę zielną przestrzeń,ciepłe zachodzące słońce,widzę kobietę klęczącą,płaczącą?,ubolewającą...gdzieś w dali...aczkolwiek mógłby być to ogólny temat tego obrazka...no nie wiem
4.Możliwa zieleń,możliwy na pierwszy plan wysuwa się kolor czerwony,możliwe odcienie brązu,w mniejszości może jakiś fiolet,róż.
Możliwy Mężczyzna klęczący(na jednym kolanie) na pierwszym planie ,opierający się o coś długiego(krzyż??,laska,kij,pastorał? ) z głową uchyloną ku dołowi(przymknięte oczy),ewidentnie coś ma na głowie coś na kształt mitry...możliwy jego strój w kolorze przeważającym w czerwień i może jeszcze coś błyszczącego, za nim wstrzymany ruch(lud,pielgrzymi,ludzie,wierni)....może jakieś kamienie tam się znajdują....roślinność ,trawa?
to chyba tyle...więcej nic juz nie wymyślę
Karty:
1.7 buław,królowa kielichów,4 monet
2.3 miecze,4 kielichy,król kielichów.
3.Wisielec,8 buław,5 mieczy
4.Rycerz monet,5 buław,9 buław