09-10-2012, 21:35 

No właśnie to jest moje hobby  

syla020304 napisał(a):No właśnie to jest moje hobbyNo to je faktycznie rozwijaj syla, bo widać i czuć ,ze obiektyw cię lubi a ty umiesz to skadrować w obiektywie.
	Gandera napisał(a):Ktoś tu mówił wcześniej, że "jak w Polsce"rzeczywiście, żeby załapać różnice, trzeba by tam pewnie pomieszkać
![]()
Czy mogłabyś nam Miriam przybliżyć jakieś ciekawostki z różnic pomiędzy mentalnością Litwinów i Polaków? Albo coś z wychowania, zwyczajów?
![]()
Bardzo mnie takie sprawy ciekawią
  Było to wielokulturowe miasto . Mieszkało w nim duzo Polaków , Rosjan , Żydów, Ukraińców, Gruzinów itd.  Wszyscy żyli w zgodzie. No mozę nie do końca. Pamiętam , ze miałam koleżankę żydówkę i moja kuzynka i koleżanki z podwórka dziwiły sie ,ze jak  ja moge sie z nią przyjaźnić . Mówiły ,ze ona ma parchy. Poleciałam do mamy i pytałam co to znaczy. Mama mi powiedziała , ze nie powinnam słuchać takich głupot.  
 Kiedy spytałam  sie tej swoje żydowskiej koleżanki dlaczego tak o niej mówią to pokazała mi ręce i powiedziała : Zobacz ja nie mam żadnych parchów. To było moje dzieciństwo i młodość . Wspomnienia mam cudowne. Żeby była jasność![[Obrazek: ost08.jpg]](http://www.jozefslawinski.pl/mwwwd/omnie/mojefotki/ostrabrama/ost08.jpg)