Liczba postów: 700
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
witam jak to jest z tym okreslaniem czasu , bo juz sie pogubilam . widzialam ze krolowa pucharow czas nie okreslony ,po vzym znalazlam ,ze 11 tyg ??
napiszcie jak wy to okreslacie - bo teraz chce sie tego nauczyc .
XXI ŚWIAT U mnie Świat w rozkładzie oznacza okres przejściowy Czasu określający Grudzień - Styczeń sprawdzalny kolejnym Arkanem jest X Koło Fortuny "LOSU" określa jak wielu wie Cykl i odnosi się do "7" - mogą to być Dni,Tygodnie,Miesiące,a nawet Lata. Symbolizuje sytuację podobną sprzed 7 lat która zamyka pewną sprawę rozpoczętą 7 lat temu bądź powiela wchodząc na ten sam Tor do Skutku.
Czas najlepiej wyrażony jest w kolorach Arkan Małych jako Pory Roku co już dawno zostało przez was tu podane a raczej skopiowane. Ukształtowana Interpretacja na bazie własnej Praktyki powinna stanowić mocny Argument do używania Arkan własnych w celu określania Czasu bazującego na Osobistym doświadczeniu i pracy z kartami
ciekawe...u mnie XXI okresla czas okolo Bozego Narodzenia.
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam Dziękuję Libro znalazłam swój post i wysłalam Ci wiadomość .Pozdrawiam
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Odnosząc się do czasu w tarocie chciałabym spytać jak to jest - rozmawiając z kilkoma wróżącymi osobami dowiedziałam się, że czas w kartach jest płynny. Rozumiem, że jednym ze sposobów radzenia sobie z problemem może być system zaproponowany na forum. Jak trudności z określeniem czasu mają się do rozkładów robionych na kolejne miesiące?
Np. rozkład na uczucia robiony na kolejne kwartały 2017 r. albo pytamy o jakieś wydarzenie i po odpowiedzi kart sprawdzamy kiedy ono nastąpi, wyciągając karty na kolejne miesiące.
Czy wtedy możemy przyjąć, że karty pokażą czas (np. I kwartał roku, miesiąc -marzec) czy nadal jest to bardzo orientacyjne i wróżba nie musi sprawdzić się w podanym momencie?