19-06-2016, 10:25 

Tak jak w pytaniu, czy udało się Wam kiedyś zablokować na pewne sny?
Miesiąc temu rozpadł się mój wieloletni, poważny i jedyny związek. Od tego czasu codziennie mam sny, które tylko pogłębiają moje stany depresyjne. Cały czas śni mi się, że jest już wszystko dobrze, wracamy do siebie, kochamy się. W tych snach jestem szczęśliwa, czuję się błogo, aż do momentu kiedy zaczynam się przebudzać i następuje brutalne zderzenie z rzeczywistością. To straszne codziennie budzić się w takim stanie - smutek, ból, rozczarowanie i długo zajmuje mi pozbieranie się z tego. Wydaje mi się, że to dlatego, że w moim sercu ciągle jest nadzieja i nie mogę pogodzić się z rzeczywistością, ale chciałabym przespać choć jedną noc normalnie.
Proszę, podpowiedzcie czy mogę w jakiś sposób z tym walczyć, czy czeka mnie jeszcze dłuższy okres takiej męczarni?

Miesiąc temu rozpadł się mój wieloletni, poważny i jedyny związek. Od tego czasu codziennie mam sny, które tylko pogłębiają moje stany depresyjne. Cały czas śni mi się, że jest już wszystko dobrze, wracamy do siebie, kochamy się. W tych snach jestem szczęśliwa, czuję się błogo, aż do momentu kiedy zaczynam się przebudzać i następuje brutalne zderzenie z rzeczywistością. To straszne codziennie budzić się w takim stanie - smutek, ból, rozczarowanie i długo zajmuje mi pozbieranie się z tego. Wydaje mi się, że to dlatego, że w moim sercu ciągle jest nadzieja i nie mogę pogodzić się z rzeczywistością, ale chciałabym przespać choć jedną noc normalnie.
Proszę, podpowiedzcie czy mogę w jakiś sposób z tym walczyć, czy czeka mnie jeszcze dłuższy okres takiej męczarni?

znieczulanie tego stanu rzeczy umysłu czy to % czy tez farmakologicznie nie jest rozwianiem i nie pomaga na dłuższa metę, tak samo zwalanie problemu na magie zeby sie samo rozwiązało.... Musisz się zmobilizować i nie myslec juz o tym co było kiedys, musisz po prostu znaleźć  jakieś alternatywne zajęcie dla siebie cos co sprawi ze nie będziesz wracać do przeszłości
 No nie wiem... noO po pracy jeździj rowerem, idź na basen, fitness , spa, fryzjera,, umów sie ze znajomymi,  ogarnij dom po nowemu, poszalej w ogrodzie  xD  zacznij wszytko od nowa, regeneruj sie małymi krokami w końcu  najważniejsze to ruszyć do przodu
  możne się wypowiedzą jeszcze  inni w tym temacie