31-10-2016, 12:13 

Czyli 6 buław to czas kiedy juz coś sie dzieje, a 3 buław mamy szanse, aby coś sie zadziało?

Ładnie wszystko tłumaczy.
 Jedno jest wywolane jakas rozumowa potrzeba harmonii z partnerem czy srodowiskiem czy, jesli zle sie dzialo, proba przywrocenia harmonii w zwiazku (czasami skutkujacemu rozejsciem sie); drugie dzialaniem (bulawy) bedacym skutkiem poprzednich dzialan ("jest nam ze soba milo i fajnie (3k) moze czas na dziecko?"). Oczywiscie pierwsza opcja jest zawsze mniej komfortowa niz druga, ludzie z reguly preferuja takie "naturalne" przejscia.

...

nastek96 napisał(a):Mam pytanie. Jaka jest różnica między 3 buław, a 6 mieczy? Obie karty mówią, ze coś zostawiamy za sobą i wchodzimy w cos nowego. Nowy etap.

Dziękuje. CHodziło mi o wspólną ceche, że coś za sobą zostawiają, a robią krok wprzód. Jednak każda z nich robi to w inny sposób. Musze jeszcze dokładnie przeanalizować twoją wypowiedź. W 3 buław za działaniem stoi osoba trzecia, tak?

nastek96 napisał(a):tego ostatnoego przykładu nie rozumiem. 3 buław to miał być naturalny kolejny etap, wiec dlaczego oznaczał zdrade i odejście do innej kobiety?
...
 Ruch w 6 mieczy daje nam często uczucie uwolnienia się od czegoś (nowy początek, "światełko w tunelu"), ale rzadko kiedy pełnego zadowolenia. Tak jak 6 denarów jest oddechem po 5 denarów, tak 6 mieczy jest oddechem po 5 mieczach. Dlatego napisałam że jeśli odejście mężczyzny określa 6 mieczy, to prawdopodobnie już wcześniej w tym związku musiało się źle dziać i to jest przyczyna... prawdopodobnie mężczyzna nie robi tego z lekkim sercem i myśli o tym co zostawia za sobą.

chcę sobie przemyśleć twoją ostatnią wypowiedź  ... 

nastek96 napisał(a):Madrugado ja nie napisałem, że karta ma zawsze to samo znaczenie. Naturalnie karta ma miliony znaczeń. Jednak nie zgadzam sie, ze karta nie ma szablonowych znaczeń. Przcież każda karta ma ogólne znaczenie, które zmienia sie w zależności od kart sąsiadujących i zadanego pytania