Wróżba Luks

Witaj Lukasie Uśmiech
Chciałabym cię poprosić o postawienie twoich magicznych kart w jednej sprawie która mnie dość mocno nurtuje. Złożyłam cv w pewnej firmie i po spotkaniu dostałam ustną gwarancje podpisania umowy. Niby wszytko jest już gotowe już chcą podpisywać lecz przestali się odzywać, potem zadzwonili po miesiącu i tak co jakiś czas. Wszystko się przedłuża tak już 3 miesiące. Sytuacja staje się prawdę mówiąc nie poważna i irytująca.
Czy podpiszę z nimi umowę o pracę, jeśli nie czy jest szansa na znalezienie innej w najbliższym czasie (tu w kraju czy za granicą)?
Swoje dane przesyłam w PW

Dziękuje ślicznie i ściskam ciepło
Niebiesko_oka
Odpowiedz

niebiesko_oka napisał(a):Witaj Lukasie Uśmiech
Chciałabym cię poprosić o postawienie twoich magicznych kart w jednej sprawie która mnie dość mocno nurtuje. Złożyłam cv w pewnej firmie i po spotkaniu dostałam ustną gwarancje podpisania umowy. Niby wszytko jest już gotowe już chcą podpisywać lecz przestali się odzywać, potem zadzwonili po miesiącu i tak co jakiś czas. Wszystko się przedłuża tak już 3 miesiące. Sytuacja staje się prawdę mówiąc nie poważna i irytująca.
Czy podpiszę z nimi umowę o pracę, jeśli nie czy jest szansa na znalezienie innej w najbliższym czasie (tu w kraju czy za granicą)?
Swoje dane przesyłam w PW

Dziękuje ślicznie i ściskam ciepło
Niebiesko_oka

Profil firmy - jak widzą ją karty: [ATTACHMENT NOT FOUND]
Powód przeciągania sprawy w czasie: [ATTACHMENT NOT FOUND]
Czy w najbliższym czasie (do 2 miesięcy) firma podpisze umowę z Pytającą?: [ATTACHMENT NOT FOUND]
Rada: [ATTACHMENT NOT FOUND]

Firma wychodzi w kartach na sensowną, że tak to ujmę, tzn. nie widzę tej firmy jako oszustów balansujących na granicy prawa. Firma zapewne ma spore zabezpieczenie finansowe i domyślam się, że istnieje już jakiś czas na rynku. Także od tej strony sprawa wygląda OK. Ale jako powód wyszli VI Kochankowie - karta wyboru pomiędzy opcjami. Karty sugerują, że na stanowisko, o które Pani się ubiega, stara się ktoś jeszcze. Firma zapewne ma problem z podjęciem decyzji, gra na dwa fronty. Jako wynik, 9 buław niestety sugeruje, że w najbliższym czasie oni nie zdecydują się na konkretny krok, przeciwnie widać nadal pewnego rodzaju barierę, trzymanie na dystans.
2 mieczy radzi by na razie nie angażować się aktywnie w tę sprawę i druga opcja do wyboru byłaby sensownym wyjściem z sytuacji.

Czy Pytająca ma szanse na znalezienie innej pracy w w ciągu 3 miesięcy?
[ATTACHMENT NOT FOUND]
No karty wyszły bardzo zmienne. Karta wejścia 10 buław informuje Panią, że ze znalezieniem pracy będzie ciężko. Po drodze mogą pojawiać się przeszkody, ale zdobycie celu jest możliwe dzięki wielkiemu wysiłkowi. 5 pucharów jako karta rozwoju informuje Panią o rozczarowaniach i popadanie w dołki emocjonalne z powodu tych trudności. Ale! karta zamykająca - Sąd Ostateczny wróży, że szansa na znalezienie pracy pojawi się, raczej pod koniec okresu o jaki pytamy. Niekoniecznie musi być to propozycja pracy, ale np obiecująca oferta, na którą warto aplikować. Generalnie Sąd odblokowywuje możliwości i przynosi okazje, także rewelacyjnie współgra z 10 buław. Sąd Ostateczny to też karta odzewu, być może ktoś z przeszłych aplikacji się odezwie.

Życzę powodzenia i wytrwałości w szukaniu pracy.
Pozdrawiam,
Luks.
Odpowiedz

Mała weryfikacja. Tak ta firma jest poważna  i dość długo jest na rynku. Ostatnio doszły mnie wieści od zaprzyjaźnionej osoby, że według nich jesteśmy tam zatrudnione ale oni czekają  bo coś im się przeciąga z otwarciem naszego stanowiska i  planowane otwarcie jest za ok 2 miesiące. Razem ze mną taką samą sytuacje ma moja koleżanka bo razem (niby) jesteśmy tam zatrudnione. Jak sprawa się rozwiąże nie wiem, dam znać jak coś się wyjaśni. Ale wciąż rozsyłam swoje CV Uśmiech tak na wszelki wypadek Uśmiech
Odpowiedz

Witaj Luksie
Wracam z częściową weryfikacją. Otóż firma podpisała umowę na okres próby ze mną i moja koleżanką (tak jak było w planach), doszły nas również słuchy, ze niespodziewanie ma do nas dojść jeszcze jedna osoba (nieplanowana). Całą to sytuacje komplikuje fakt, że pomimo podpisanej umowy nadal nie zostało otwarte stanowisko na którym razem z koleżanką mamy pracować, kłopot ze skontaktowaniem się z naszą koordynatorką oraz zamieszanie z programem na którym mamy pracować i bazą danych. Ciężko mi się odnieść w całości do twoich kart. Na pewno zgadza się stabilna sytuacja firmy ... co dalej będzie zobaczymy Uśmiech

Ciepło pozdrawiam
niebiesko_oka
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości