15-09-2012, 13:15 

Dzieki Kasiu  
 Widzisz,nie pomyślałam co do koloru  
  poprawiłabym ale już nie mam jak  

, ale oczywiście sklep zamknęli i się wszystko skończyło.

Zawsze mam w domu zapasik moich ulubionych. Prawdziwe kadzidła to cos zupełnie innego niż hmmm... jak to nazwać... cienkie trociczki sprzedawane powszechnie w sklepach (bodajże HEM się ta firma nazywa).... o zapachu róży, jaśminu, cytryny, fiołka czy tym podobnych cudów. Prawdziwe kadzidła nepalskie mają w sobie kilkadziesiąt składników: same suszone przyprawy, zioła i kwiaty zbierane i komponowane przez mnichów (plus naturalne kleje) - zero sztucznych dodatków typu "kompozycja zapachowa". Działają wręcz leczniczo: uspokajają, wyciszają, tonizują, pomagają się skupić, medytować, odzyskać harmonię. Są też kompozycje pobudzające, odkażające, motywujące, afrodyzjaki. To jest tak jakbyśmy palili zioła lecznicze w skoncentrowanej formie. 

Nie są to jakieś intensywnie ziołowe zapachy, natomiast jedno co mogę powiedzieć - nie są to zapachy słodkie (więc jeżeli komuś zależy na aromacie kwiatowym czy piżmowym to tu tego nie znajdzie) ani gryzące. Są intensywne, ale nie jest to intensywność tego typu, że zaczynasz się dusić i boli Cię głowa... no i faktycznie jedno kadzidło pali się godzinę, to jest prawda. 
 Ja je palę często przed snem - uchylam lekko okno, zapalam kadzidło... bardzo odprężające, naprawdę działa. 

po prostu trzeba wyprobować jak zamówię to się odezwę  
  tak na marginesie ten sklep ETNOBAZAR to moje klimaty..ufff ale sie napatrzylam..a ile przedmiotow by mi się przydało,a ile spodobało 
 głowa mała. 

Izyda napisał(a):a ile przedmiotow by mi się przydało,a ile spodobało
	Izyda napisał(a):a ile przedmiotow by mi się przydało,a ile spodobało

mnie też zafascynowały i planuje kupić  
  widzę że jesteś z Krakowa-nie wiesz czy są gdzieś dostępne od ręki takie sprawdzone i porządne?

Pytaj się o kadzidła tybetańskie i nepalskie. W każdym razie jest to solidny sklep i wart polecenia.