21-06-2014, 12:29 

Ooo proszę jaki kącik znalazłam :text-bravo:  

Sama nie jem mięsa już od ok. 2 lat. Po tym jak nie mogłam obejrzeć filmu pt."ziemianie". Stwierdziłam, że jak nie mogę obejrzeć filmu do końca bez płaczu to też nie mogę być hipokrytką dla siebie i przejść obok tego obojętnie.
Mój partner jest kucharzem i przyrządza suuuper smaczne mięsne posiłki i tylko kusi.
Niestety coś za coś. Sumienie by mi nie pozwoliło nawet spróbować.
Przyznam, że ja jestem słaba w kuchni i musieliśmy dojść do porozumienia i teraz zwykle to on gotuje dla mnie wegetariańsko.Czasem jak coś mnie natchnie to sama coś zrobie, ale to już nie jest takie spektakularne jak u niego

Najczęściej robię różne dania z soczewicy i grochu

Przepyszna jest zupa z soczewicy z dodatkiem kuminu ( można znaleźć w internecie)
A z grochu robię kotlety, a la mielone

Czasem też kupuje gotowe dania (mieszkam w Anglii). Najlepsza marka wg. mnie to Quorn. Tutaj taniej jest kupić gotowe dania w sklepie niż gotować obiad w domu, tym bardziej dla naszej tylko dwójki.

Sama nie jem mięsa już od ok. 2 lat. Po tym jak nie mogłam obejrzeć filmu pt."ziemianie". Stwierdziłam, że jak nie mogę obejrzeć filmu do końca bez płaczu to też nie mogę być hipokrytką dla siebie i przejść obok tego obojętnie.
Mój partner jest kucharzem i przyrządza suuuper smaczne mięsne posiłki i tylko kusi.
Niestety coś za coś. Sumienie by mi nie pozwoliło nawet spróbować.
Przyznam, że ja jestem słaba w kuchni i musieliśmy dojść do porozumienia i teraz zwykle to on gotuje dla mnie wegetariańsko.Czasem jak coś mnie natchnie to sama coś zrobie, ale to już nie jest takie spektakularne jak u niego
 Najczęściej robię różne dania z soczewicy i grochu

Przepyszna jest zupa z soczewicy z dodatkiem kuminu ( można znaleźć w internecie)
A z grochu robię kotlety, a la mielone
 Czasem też kupuje gotowe dania (mieszkam w Anglii). Najlepsza marka wg. mnie to Quorn. Tutaj taniej jest kupić gotowe dania w sklepie niż gotować obiad w domu, tym bardziej dla naszej tylko dwójki.

Jeśli macie ochotę, chętnie podrzucę jakieś przepisy. Wegańska kuchnia jest nie jest wcale czasochłonna czy skomplikowana, za to bardzo smaczna! 

Patrz, ja jestem wegetarianką od grubo przeszło 20-tu lat, a nie wiedziałam że mamy tu taki kącik... 
  A to się nie przykleja do patelni podczas smażenia ? (no bo ta kapusta  
), alkoholu , czy innych używek. Zwiększamy świadomie nasza aktywność fizyczną. To wszystko sprawia, ze zaczynamy mieć więcej energii. W skrócie- zdrowiejemy.