Podwojna cesarzowa w portrecie psychologicznym

Barbaro Uśmiech
zgadza się, to jak ułoży się karta podwójna jest kwestią indywidualną.
Ale często realizuje się raczej jako negatyw. Swoją drogą możemy nie widzieć wielu skrywanych rzeczy i karta podwójna wydaje się pozytywna.

Ja uczyłem się z książki o TPP. Nie mam żadnych kursów....niestety. Potem zrobiłem kilka portretów i rozmawiając z ludźmi starałem się odpowiednio ustawić znaczenia kart po swojemu. I z tego wynika tak a nie inna moja interpretacja. Między innymi zrobiłem kilka portretów osobom z III Cesarzowa na pozycji 4 jak i występujących podwójnie na pozycji 1-6. I zazwyczaj jeśli była to kobieta to raczej miała problemy z kobiecością (męski styl ubierania, zachowania, itp itd).

Podobnie jest np z XII Wisielec na pozycji 4. I tu odczuwam kartę inaczej niż opisuje to autorka metody, bo tak wynika z mojej praktyki....cóż na to poradzę.
Gdyby karty były takie proste to każdy robił by TPP .... a ile było by tarotowych wróżek !!!

A tak przy okazji ludzki mózg jest na tyle specyficzny, że słowo "nie" w zdaniu jest pomijanie i podświadomie trafia do podświadomości zdanie bez słowa nie....

Stoję w cieniu bo stąd lepiej widać.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości