04-09-2016, 11:41 

Od jakiegoś czasu mam problem z odczytem piątki monet, jeżeli chodzi o wróżby na uczucia i relacje międzyludzkie. Otóż przykładowo podam pytanie, aby zobrazować o co mi dokladnie chodzi- ktoś pyta, czy dana osoba o niej myśli, bądz czy tęskni. Powszechne, prozaincze pytania. Piąteczka monet mówi generalnie o brakach, niedostatku...wobec tego, czy odczytać to jako wspiminanie i myślenie na zasadzie "ah, jak mi jej/jego brakuje" ? Czy karty wskwzują tą 5tką denarów jako faktyczny brak zainteresowania, wobec tego brak tych myśli o danej osobie? Jeżeli chodzi o odpowiedz o czyjąś tęsknotę, to ja to widzę jako kartę potwierdzającą, bo tęsknota zawsze wiążę się z brakiem , a więc tęskni, wypatruje i jakby czuje się żebrakiem czyiś wzslędów?  
  Tak sobie myślę, że jesli karty chcialyby zanegować to padły by inne karty, chociażby archetypowa Śmierć, 10 mieczy, 2 mieczy- jako zablokowanie na kogoś..tak samo 8mka albo 8 kielichów. Generalnie takich kart jest sporo, które ewidentnie odpowiedzialyby przecząco. A więc jak podejśc do tej 5tki monet, jeżeli robię rozkłady na relację?. Jakie macie z nią doswiadczenia? Powiem szczerze, że czasem nie wiem jak ją ugryźć   

Zapraszam do dyskusji

Tak sobie myślę, że jesli karty chcialyby zanegować to padły by inne karty, chociażby archetypowa Śmierć, 10 mieczy, 2 mieczy- jako zablokowanie na kogoś..tak samo 8mka albo 8 kielichów. Generalnie takich kart jest sporo, które ewidentnie odpowiedzialyby przecząco. A więc jak podejśc do tej 5tki monet, jeżeli robię rozkłady na relację?. Jakie macie z nią doswiadczenia? Powiem szczerze, że czasem nie wiem jak ją ugryźć   
 Zapraszam do dyskusji