23-11-2014, 11:45
Vianne napisał(a):Elpis, ja zdecydowałam się jednak na RW, czekam właśnie na przesyłkęLo Scarabeo Tarot to faktycznie piękna talia. Bardzo podoba mi się jeszcze Tarot Vice Versa, Cosmic i Ramzes, z pewnością zakupię jeszcze którąś z tych talii jak zapoznam się z RW
![]()
Cosmic jest na prawdę piękna. Aczkolwiek Arkana Małe są cięższe w interpretacji, miejscami odchodzą od klasycznych znaczeń. Dlatego jest to talia raczej nie na start, a dla rozwoju. Natomiast świetna do wróżenia w aspekcie spraw uczuciowych, dwór pucharów jest przedstawiony bardzo sugestywnie. Jak się uporasz z RW to polecam.
Generalnie niektóre talie są bardzo ogólne, klasyczne i dobrze się nimi wróży w sprawach codziennych, ale gorzej się sprawdzają we wróżeniu w konkretnych sferach życiowych. Są też talie bardziej ukierunkowane np. na sferę uczuciową czy finansową i wtedy wprawny tarocista używana różnych talii do różnych pytań. Chyba, że ma jakąś szczególnie ulubioną.

Lo Scarabeo Tarot to faktycznie piękna talia. Bardzo podoba mi się jeszcze Tarot Vice Versa, Cosmic i Ramzes, z pewnością zakupię jeszcze którąś z tych talii jak zapoznam się z RW