16-05-2016, 12:30 

Le Stelle dziękuje za podpowiedz. Tak to właśnie ta talia. Drugi obrazek. Kupiłam razem z książka stad myślałam ze josephine jest autorką. Dziękuje za sprostowanie 

Satysfakcjonujących odczytów. Swoją drogą odnoszę wrażenie (czytając relacje różnych osób), że karty Marchettiego dosyć często są albo pierwszą, albo drugą zakupioną talią, i osoby poznające poprzez talie jego autorstwa tarota zazwyczaj są zadowolone ze swojej decyzji (Marchetti jest autorem dwóch różnych talii tarota, mam też tutaj na myśli je obie).

postepuje zgodnie ze wskazowkami. Zauwazylam ze karty nawet te wydawaloby sie okropne jako karty dnia wcale nie manifestuja sie w bardzo negatywny sposob. U mnie 9 mieczy mimo ze wydawaloby sie ze karta bardzo nieprzyjemna pokazala poprostu.. bol brzucha 
 innym razem sprawiedliwosc pokazala mi poprostu sprawy urzedowe.
 Mam nadzieję, że to właściwe miejsce dla mojego pytania
 Widziałam ostatnio w kiosku gazetę (niestety teraz nie pamiętam tytułu) z talią kart tarota i moje pytanie brzmi czy warto kupić taką talię kart tarota czy jednak lepiej w sklepie z takimi akcesoriami??

zaraz poczytam na ich temat

!

Ja uważam że nie jest za trudna - wiem że ludzie wybierali ją na swoją pierwszą talię i byli zadowoleni... Może wrzuć sobie w wyszukiwarkę nazwę talii, pooglądaj przynajmniej kilka kart i porównaj je ze znaczeniami np. na naszym forum w dziale teoretycznym
 - to ją kup. To dobra talia, karty mają złocone brzegi i są porządnie wykonane, dołączona jest też całkiem przydatna książeczka ze znaczeniami kart. 
 za podpowiedzi

) i narazie delikatnie mowiac bo widzialem tylko pare kart - oczarowal mnie. Tylko pewnie jest po angielsku, nie wiem od ktorego zaczac, pewnie bede mial oba ale zaczac z ktoryms trzeba jakby nie bylo...