Liczba postów: 24
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Żywioł ziemi, płodność, przyziemność, odpowiedzialność. Trzeba zaznaczyć że królowa to WA, więc znaczenia są bardziej rozległe, natomiast królowa może wskazywać na konkretną osobę
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A.Einstein
Liczba postów: 700
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Dla mnie Cesarzowa to matka polka.bardziej zależy jej na emocjach,relacjach z bliskimi.a kroliwa denarów skupia sie bardziej na stronie materialnej.
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ale królowa to również pozytywna postać. Nie kojarzyłbym jej z zimną materialistką, no chyba że jest odwrócona
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A.Einstein
Liczba postów: 700
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Dla mnie krolowa denarów jest perfekcjonistką z maska na twarzy. Pokazuje i chce udowodnic wszystkim ze jest najlepsza. Zaklada maske nieprzystepnosci na codzien. Trzeba dobrze ja poznać ze jest również ciepla kobieta z wadami jak kazdy.
Inaczej Cesarzowa od razu widać ze jest ciepla i kochana.Nie dąży do doskonalosci.Skupia sie nie na karierze a na swoim domu.mezu i dzieciach.
Liczba postów: 2.413
Liczba wątków: 30
Reputacja:
1.188
Znak Zodiaku: Rak ♋
Cesarzowa i Q Denarów mają wiele cech ze sobą wspólnych i dla każdego z was jest to oczywiste, ja widzę jednak subtelną różnicę ... dla mnie Cesarzowa jakby światowa marka Nike, Coco Chanel, Dior zadba o rodzinę i siebie na najwyższym poziomie byle czym się nie zadowoli ... a Q Denarów to zadba o rodzinę i siebie, ale jest skłonna do poświęceń, nie musi mieć najlepszej marki, a i tak zrobi dobrze, najlepiej jak potrafi .... zależy co dla kogo jest priorytetem.
Liczba postów: 1.900
Reputacja:
196
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
Ja Cesarzową odbieram jak Goya - Cesarzowa jest dojrzałą kobietą, którą pokazują królowe w poszczególnych żywiołach i każda z królowych to jakby 1/4 Cesarzowej. Królowa denarów ma się nijak do Cesarzowej, bo ta jest od królówki o wiele bardziej emocjonalna (ma w sobie też królową kielichów) czy ognista (królowa buław). Może tak być, że któraś z tych czterech opcji zaczyna przeważać w Cesarzowej...
Co do królowej denarów i króla denarów, to ja czuję królową jako młodszą wersję króla. Tzn. - na początku jest paziem (księżniczką) - podejmuje pierwszą pracę, staż, uczy się, poznaje świat; potem wyrasta na rycerza i aktywnie rozwija swoją karierę zawodową, w fazie królowej ma już pewną pozycję zawodową i niejednokrotnie dzierży stanowisko kierownicze, zaś jako król jest już raczej na emeryturze i cieszy się ze zgromadzonego bogactwa, ale jeśli pracuje to jest dyrektorem, który tylko wydaje polecenia dla całej firmy (królowa to bezpośredni przełożony). Tymczasem Cesarzowa jest równorzędna Cesarzowi.
Liczba postów: 2.413
Reputacja:
1.188
Znak Zodiaku: Rak ♋
Jeśli mówimy tu tylko o AW, to III Cesarzowa dla mnie będzie ona wcieleniem Goyi, "szyją" IV Cesarza, którego ma na zadanie zadowolić i to jest jej jedyny obowiązek, ma władzę i potrafi umiejętnie rozdawać swoje dary, tak by wszyscy byli zadowoleni, panuje nad rozumem - inteligencja, myśl (miecze), emocjami - uczucia, rodzina (kielichy), mocą - działanie, energia (buławy) i natura - pomnażanie, rozwój (denary). AM dla mnie są kartami zawsze "pomocniczymi", to AW, są decydujące, mają tę moc sprawczą, silną energię i jeśli III Cesarzowej braknie, któregoś aspektu z dam dworskich, już nie jest w pełni Cesarzową ... Ona potrzebuje damy dworskie, aby podkreślały jej potencjał ... W rozkładzie z kart samych AW, na III Cesarzową mają inne negatywne karty wpływ np. choćby karty XV Diabeł lub XIV Wieża, jeśli brak jej aspektów z któreś damy dworskiej, jej świat runie lub będzie już tą "seksualną dominą". Natomiast jeśli mamy rozkład z całej talii to karta III Cesarzowej ma silniejszą moc, z odpowiednim wsparciem potrafi zawalczyć o swoje "dzieci" zawsze wspomaga damy dworskie, potęguje ich potencjał. Tak, dla mnie jest to osoba na odpowiedzialnym stanowisku, odpowiednim doświadczeniem, ale zależna od silnego pierwiastka męskiego...
Liczba postów: 1.900
Reputacja:
196
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
Ja bym nie był przekonany czy Cesarzowa jest zależna od pierwiastka męskiego i że jest od zadowalania Cesarza... Jeśli Cesarzowa jest żoną Cesarza (władcy), to faktycznie będzie od niego zależna, w zasadzie można powiedzieć, że będzie jego nałożnicą. Jeśli jednak Cesarzowa jest władczynią (żeńskim odpowiednikiem Cesarza) to ona rządzi i nie jest od nikogo zależna, bo on jest najwyżej, jest po części wręcz boginią (cesarza w przeszłości uznawano za boga).
Podobnie z królowymi i królami. Pytanie czy królowa jest żoną króla czy władczynią jak np. królowa Elżbieta.
Cesarzowa jest ideałem kobiety, a Cesarz ideałem mężczyzny (teoretycznie), więc z zasady są sobie równi.