29-06-2012, 21:19
prosze o wasze spostrzezenia i wiedze na ten temat
morfeusz napisał(a):Kasia ta talia jest boska i wygląda rzeczywiście jak bliźniacza talia BGT! Kto zna nazwę?![]()
![]()
![]()
Do pytań o seks sprawdźcie talię Decameron Tarot, pozwoli spojrzeć na wszystkie karty pod kątem seksu.
... dlatego pociągnęłam z Królem denarów w Royo Dark Tarot
Króla Denarów nazwałabym erotycznie dojrzalszym od Buławianego, i właśnie ta dojrzałość hamuje bogaty temperament Denarowego mężczyzny - nie obnosi się ze swoją seksualnością, jego urok jest dyskretniejszy, ale siła działania większa.
lila napisał(a):No mi sie wydaje ze ma blokady jeżeli chodzi o sex,w gębie jest tylko mocny
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
lila napisał(a):,w gębie jest tylko mocny:laughing-rolling: :laughing-rolling:
Tarofides napisał(a):no ale w seksie oralnym, to chyba dobrze:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
Cytat:no ale w seksie oralnym, to chyba dobrzeTo znak powietrzny , więc jak Blizniak to moze lubic takie zmysłowe sprawy
Cytat:denary to namiętność , wiec wszystkie postacie denarowe to namiętne osoby.
I jeszcze - ta namiętność ma inny charakter niż przy Buławach. Denarowi to przede wszystkim opanowanie, spokój, cierpliwość - wytrwałość - i osiąganie celu nie dla samego celu, ważne jest wszystko to, co do tego celu prowadzi. Więc seksualnie raczej chyba nie pokażą "seksu na skróty".
). Mieczowy to dla mnie typowy chłodny intelektualista - może być piękny, w stylu wampirycznym (pociągający, ale zimny, zdystansowany, tajemniczy na swój sposób, ceniący najbardziej własne towarzystwo, sprawiający wrażenie lekko wyizolowanego) - ale właśnie poza taką "pozą", "wiecznym zafrapowaniem", które tak nas, kobiety, urzeka
, ma niewiele do zaoferowania. Jest tak skoncentrowany na własnych problemach, tak zafrapowany problemami świata, że temat tak trywialny jak pożycie seksualne nie bardzo go angażuje.
). No i raczej będzie unikał sytuacji, w których mógłby za bardzo się zmęczyć
Więc tym samym też seks raczej rzadko niż często. A trzecia perspektywa - w kontekście "jak będzie dzisiaj" między partnerami: dużo myślenia, gadania "co tu zrobić, aby było lepiej", ale raczej trudności z realnym porozumieniem się, więc to niekoniecznie udany seks. A, no i jeszcze kojarzy mi się: my tu sobie we dwoje, ale myśli krążą gdzieś daleko. To takie trochę patrzenie z perspektywy: w sumie niewiele by się zmieniło, gdybyśmy teraz przestali, no ale skoro już zaczęliśmy...
Tak przynajmniej na dzień dzisiejszy wygląda moje patrzenie na tego króla. Chociaż uważam, że Mieczowy może być szalenie pociągający poprzez swój specyficzny dystans do świata - tylko właśnie jego królestwem jest chłodny intelekt i słowo mówione, a nie poddawanie się namiętności

![[Obrazek: hugh-orde_517481t-150x150.jpg]](http://www.meta-agora.com/wp-content/uploads/2011/07/hugh-orde_517481t-150x150.jpg)
- Ch. Bale z Equilibrium, motywem przewodnim filmu jest właśnie całkowite pozbycie się uczuć
Hrabia Dracula, którego namiętność niosła śmierć, a jej przyczyną był głód. Średnio to zachęca do zbliżeń fizycznych
alathea napisał(a):choc seks byl u nich super... taki nawet pikantny, rzec mozna