Coraz cieplejsze dni sprawiły, że krokusy pojawiły się dosłownie wszędzie. Czasami w miejscach gdzie nie sądziłam, że są posadzone cebulki. Wyglądają pięknie, choć to nietrwały kwiat. Zdjęcia będą pamiątką
Jak tylko jakiś zakątek będzie wyglądał bardziej wiosennie wstawię zdjęcie.

Cieszą oko i wstawiam te dłuższe do wazonu. Po zimie uchował się jeden fiołkowy pierwiosnek ząbkowany.
Żonkili jest naprawdę mało w tym roku, pojedyncze sztuki. Omieg pięknie zakwitł na żółto. Fiołkowa miesiącznica ładnie się prezentuje. Fioletowa miodunka ma ozdobne liście. Biała gęsiówka pełna jest wdzięcznym uzupełnieniem bukietów. Pierwiosnki w niebieskim kolorze i szafirki. Serduszka okazała już kwitnie. Żółta smagliczka dopiero zaczyna rozwijać drobne kwiatuszki.
...
Duża aglomeracja ma swoje atrakcje. Kraków to piękne miasto ze wspaniałymi zabytkami. Mieszkasz w pobliżu Wawelu, a to miejsce mocy i jeden z czakramów ziemi. To ma swoje plusy
Faktycznie jest mniej zieleni i więcej zanieczyszczeń...
- zaatakowane zostały wszystkie bukszpany na osiedlu, pojawiły się im na gałązkach pajęczyny i takie paskudne duże gąsienice... w necie przeczytałam że to chyba ćma bukszpanowa, gatunek inwazyjny z Azji, pojawił się u nas dopiero w 2016 roku i niestety nie ma naturalnych wrogów - więc trzeba samemu go tępić.
Najbardziej mi się podoba to żółte coś i bez Meyera - nie znałam tej odmiany...