13-03-2012, 10:16
witam!
mam pytanie ... może mi odpowiecie, tak się ostatnio zastanawiam.
żadna tam ze mnie wróżka ( jeszcze ) ale skrzynkę kart mam.
i tak właśnie między innymi mam kilka talii z LoScarabeo. oczywiście są piękne.
ale ... cienkie jak bibuła, prawie.
szkoda mi ich używać bo się boję, że szybko się zniszczą albo połamią.
więc sedno problemu - czy talie Lo Scarabeo to są jakieś talie kolekcjonerskie tylko, czy poprostu komercja robi swoje i oszczędzają na wszystkim ... nawet na papierze.
jako ignorantka mogłam nie wiedzieć, że Lo Scarabeo wytwarza tylko cudeńka do kolekcjonowania.
Proszę o trochę informacji i porad, kto wyrabia rzetelne karty z dobrego papieru ...
dziekuję Kasia
mam pytanie ... może mi odpowiecie, tak się ostatnio zastanawiam.
żadna tam ze mnie wróżka ( jeszcze ) ale skrzynkę kart mam.
i tak właśnie między innymi mam kilka talii z LoScarabeo. oczywiście są piękne.
ale ... cienkie jak bibuła, prawie.
szkoda mi ich używać bo się boję, że szybko się zniszczą albo połamią.
więc sedno problemu - czy talie Lo Scarabeo to są jakieś talie kolekcjonerskie tylko, czy poprostu komercja robi swoje i oszczędzają na wszystkim ... nawet na papierze.
jako ignorantka mogłam nie wiedzieć, że Lo Scarabeo wytwarza tylko cudeńka do kolekcjonowania.
Proszę o trochę informacji i porad, kto wyrabia rzetelne karty z dobrego papieru ...
dziekuję Kasia

Te karty nie są grube, nie mają "kartonikowego" wyglądu ale wcale nie są słabe. Są za to bardzo elastyczne, co jest ogromnym plusem, jeśli ktoś tasuje brydżowo. Prawdę mówiąc u mnie wygrywają z kartami U.S. Games, które są grubsze ale bardziej podatne na zagięcia. Świetnie się sprawują w użytku, są trwałe i nie mam wrażenia, że są tylko kolekcjonerskie.